COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîte locuri vor fi pregătite pentru pacienții infectați cu virusul COVID-19

Cîte locuri vor fi pregătite pentru pacienții infectați cu virusul COVID-19

Președintele țării, Igor Dodon, a cerut în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate ministrului Apărării ca, începînd de astăzi, să demareze pregătirile necesare pentru a oferi sprijin logistic în caz de necesitate, spații în unitățile sale medicale, dar și suportul personalului medical militar profesionist de care dispune, în eventualitatea răspîndirii infecțiilor cu coronavirus în Moldova.

Șeful statului a precizat că Guvernul se va ocupa de identificarea și pregătirea spațiilor pentru primirea a cca 1000 de pacienți, asigurarea dotării cu echipamentele necesare și medici.

”În ceea ce privește numărul de spații securizate pentru tratarea celor infectați, specialiștii spun că la etapa actuală sînt suficiente. Este vorba de peste 500 de locuri în spitale. Eu am cerut însă o revizuire a acestei analize și să încercăm să fim nu doar cu un pas înaintea evoluției, dar cu mai mulți pași înainte”, a declarat Dodon.


La CSS s-a decis ca Poliția de Frontieră să înăsprească controlul la punctele de trecere cu identificarea mecanismelor de introducere imediată în carantină în special în cazul celor care vin din zonele afectate. MAI urmează să informeze cît mai bună a cetățenilor atunci cînd trec frontiera, atît în ceea ce privește obligațiile pe care le au dacă vin din zone de risc, cît și în ceea ce privește răspunderea pe care o poartă în cazul nerespectării lor.

Se introduce anchetarea obligatorie a tuturor angajaților din sectorul public și privat, care se fac vinovați de răspîndirea virusului.

Va avea loc verificarea tuturor instituțiilor publice în privința asigurării măsurilor de igienă și profilaxie și aplicarea amenzilor sau a mustrărilor administrative în caz de nerespectare a recomandărilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load