COVID-19 în MOLDOVA

Cîte gaze au fost consumate în Moldova în luna august și cine este cel mai bun plătitor?

Cîte gaze au fost consumate în Moldova în luna august și cine este cel mai bun plătitor?

Volumul consumului de gaze naturale în luna august curent a constituit 28,4 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 1,4% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019.

Totodată, potrivit serviciului pe presă al SA „Moldovagaz”, fața de luna iulie curent acest indicator a scăzut cu 0,5 milioane de metri cubi sau cca 1,7%, transmite Noi.md.

Consumatorii casnici au plătit 98% din sumele facturate, ceea ce este cu 0,8 puncte procentuale mai puțin decât în luna august a anului 2019.


În cazul consumatorilor noncasnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 97,8%, cu o scădere de 1 punct procentual. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,84%, ceea ce este cu 0,14 puncte procentuale mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada de referința, de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 77 unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de 195,8 mii de lei. Totodată, față de 37 consumatori s-a aplicat condiția plații preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale de la începutul anului a atins cifra de 2 miliarde 785 milioane de lei și acoperă 98,6% din volumul furnizat în perioada curentă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load