Cîte familii au cumpărat deja locuințe în cadrul programului Prima Casă?

Cîte familii au cumpărat deja locuințe în cadrul programului Prima Casă?

500 de familii tinere și tineri au obținut credite în cadrul programului guvernamental „Prima Casă”. Alte 27 de cereri privind acordarea creditelor au fost acceptate, iar încă 33 sunt în proces de examinare, anunță Noi.md


În total, prin intermediul celor cinci bănci participante la program au fost oferite credite în sumă de peste 230 milioane de lei, iar suma garanțiilor oferite de stat este de aproape 116 milioane de lei.


„Mă bucur că 500 de familii tinere și tineri și-au cumpărat mai ușor o locuință prin programul guvernamental „Prima Casă”. Vrem ca tinerii noștri să-și crească acasă copiii, să muncească, să trăiască și să construiască aici, în Republica Moldova”, a menționat prim-ministrul Moldovei Pavel Filip.


Suprafața unui apartament procurat este, în medie, de 59 de metri pătrați, cu o valoare de circa 544 mii de lei, iar vîrsta medie a solicitanților este de 31 ani. Din numărul total al beneficiarilor, 397 sînt familii tinere, iar 163 - tineri necăsătoriți.


Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat la 26 martie 2018, la inițiativa premierului Pavel Filip. 


Informații detaliate despre program pot fi găsite pe site-ul www.primacasa.gov.md și la numerele de telefon: (022) 22 60 65, (022) 22 60 53, (022) 26 25 52.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load