TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîte dosare au ajuns la Parlament pentru funcția de șef interimar al PG

Cîte dosare au ajuns la Parlament pentru funcția de șef interimar al PG

Sîmbătă dimineață, Parlamentul R.Moldova a anunțat un concurs public pentru funcția de procuror General interimar, însă, deși au rămas ore numărate pînă la expirarea termenului limită de depunere a dosarelor, pînă la această oră, nimeni nu s-a înscris la concurs.

Solicitată telefonic, Cristina Rotari, consultant superior în cadrul Comisiei juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului, a declarat că niciun candidat nu a depus dosarul pentru funcția de procuror General interimar al R. Moldova.


Amintim că Parlamentul a făcut anunțul ieri dimineață, la ora 08:46, iar dosarele se vor depune pînă luni, 29 iulie, ora 17.00.

Totodată, este de menționat că vineri, 28 iulie, la ședința Consiliului Superior al Procurorilor, la care urma să fie desemnat un procuror general interimar, nu a avut loc din lipsă de cvorum.

În acest sens, potrivit noilor prevederi din legislație, dreptul cu privire la desemnarea unui procuror general interimar i-a fost transmis Parlamentului.

Președintele CSP, Angela Motuzoc, a declarat după ședință că în cursa pentru fotoliul de procuror general interimar s-au întregistrat trei persoane. Este vorba deespre fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, avocatul Anatolie Istrate, dar și procurorul Viorel Radețchi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load