TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîte blocuri din Chișinău sînt în stare avariată?

Cîte blocuri din Chișinău sînt în stare avariată?

Nu am date cu privire la numărul de clădiri miltietajate din Chișinău aflate în stare de avariere, deoarece monitorizarea fondului de avariere nu este în competența mea, iar pentru aceasta există un departament de expertiză și alte servicii.

Despre acest lucru a declarat arhitectul Denis Nedeoglo într-un interviu din cadrul emisiunii "Vesti nedeli" pe canalul de televiziune RTR-Moldova, transmite Noi.md.


El a menționat că nu există o astfel de noţiune de expertiză profilactică.

„Există o evaluare a stării unei clădiri, a unei structuri, care se realizează la cererea sau la adresarea cuiva, a proprietarului sau a altor persoane prevăzute de lege. Aceasta se poate face conform plîngerii, dacă există careva suspiciuni și așa mai departe. Exista un examen care precede reconstrucția sau restaurarea, precede vînzarea. De exemplu, un nou cumpărător dorește să cunoască starea reală a proprietății pe care o cumpără. Examinarea se desfășoară cu obiective diferite, dar nu există nici un expertiză profilactică. Imaginați-vă inspectori care aleargă prin oraş și inspectează fiecare clădire, dar în clădire trebuie mai întîi să ai acces, deoarece exteriorul nu întotdeauna oferă informaţii relevante privind starea clădirii”, a subliniat arhitectul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load