TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîte apeluri la 112 au fost înregistrate de Revelion și Crăciun

Cîte apeluri la 112 au fost înregistrate de Revelion și Crăciun

În noaptea de Revelion, operatorii Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 au recepționat un număr mare de apeluri – aproximativ 13 mii.

Anul 2019 a fost destul de productiv și încărcat pentru cei 82 de operatori din cadrul Serviciului de Urgență 112, care reacționează rapid pentru siguranța și protecția cetățenilor Republicii Moldova. Zilnic, fiecare dintre ei recepționează aproximativ 500 de apeluri de urgență.

Aliona Morogai lucrează ca operator încă de la înființarea Serviciului 112.


"Operatorii Serviciului 112 sînt mereu la muncă. Șapte zile pe săptămînă, 24 ore pe zi și lucrăm practic fără pauză. Este important să atragem atenția la detalii, să fim responsabili și să avem o stare psihică echilibrată", a spus Aliona Morogai.

Operatorul Serviciului 112 spune că în noaptea dintre ani a fost un flux mai mare de apeluri - aproximativ 13 mii. Cifra este cu aproape trei mii mai mare decît în zilele obișnuite.

Potrivit datelor oficiale, cel mai solicitat serviciu a fost cel de asistență medicală. În 69% dintre cazurile de urgențe reale a fost solicitată intervenția ambulanței. În noaptea de Revelion au mai fost înregistrare cazuri de incendii și infracțiuni contra vieții persoanei. Pe 7 ianuarie, atunci cînd moldovenii sărbătoresc Nașterea Domnului (Crăciunul pe stil vechi), la Serviciul 112 au apelat circa nouă mii de cetățeni din întreaga țară. Ce-i drept, nu toți au raportat situații de urgență.

"Lucrăm în fiecare duminică și la orice sărbătoare cu același elan și responsabilitate mare. Unii apelanți ne-au colindat, ne-au urat și ne-au felicitat cu prilejul sărbătorilor de iarnă", a relatat operatorul.

Serviciul Național Unic de Urgență 112 a fost lansat în Republica Moldova acum aproape doi ani. Acesta are drept scop preluarea și procesarea apelurilor de urgență la un număr universal de telefon și reducerea timpului de intervenție a Serviciilor Specializate de Urgență prin localizarea automată a apelantului. Serviciul funcționează în regim nonstop, iar toate apelurile sînt gratuite pentru utilizatori, atît în rețeaua de telefonie fixă, cît și în cea mobilă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load