COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît vor costa în acest an puii de găină

Cît vor costa în acest an puii de găină

Vremea de primăvăra în toiul iernii a făcut ca și puii de găină să iasă mai devreme din ou. Unii gospodari au deja puişori de cîteva săptămîni.

Aceştia sînt acum principala preocupare a lui Victor Plămădeală din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni, care a reușit să scoată în jur de două sute de pui. Peste o lună aceştia vor fi scoşi în vînzare.

"Anul acesta am început mai devreme din cauza temperaturii. Este cald. Scoteam undeva în luna mai sau aprilie. Aici avem o sută de pui de zece zile și dincolo o sută de vreo două săptămîni, undeva așa. Cum o să ne ajute Dumnezeu, în funcţie de cîte ouă vom avea. 500 sau o mie, două sau trei mii", a povestit locuitorul satului Ruseştii Noi, Victor Plămădeală, transmite Noi.md cu referire la Publika.


Perioada de incubaţie a durat 21 de zile. Puii din incubator sînt mai plăpînzi decît cei scoşi de cloșcă, aşa că sînt alintații gospodarului. Acesta îi îngrijeşte ca pe ochii din cap.

"Mîncare, apă, vitamine și mergem înainte. În timpul de față, mai facem pe noapte căldură, punem lămpile să ardă, dăm focul în plită, ca aici să se încălzească soba", a menţionat locuitorul satului Ruseştii Noi, Victor Plămădeală.

În cîteva săptămîni, în curtea gospodarului vor apărea şi boboci de raţă, dar şi bibilici.

"Aici avem în jur de șase sute de bucăți. Ele deja au început să se ouă. Ele în luna mai începeau să se ouă. Anul acesta mai devreme. Acestea singure cad cloște la curcă, curcile le scot, dar dacă dorim mai multe, le scoatem la incubator. La noi, în incubator durează vreo 28 de zile", a spus locuitorul satului Ruseştii Noi, Victor Plămădeală.

Un pui de o lună va putea fi cumpărat la preţul între 25 şi 30 de lei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load