COVID-19 în MOLDOVA

Cît vor costa expertizele genetice făcute în R. Moldova

Cît vor costa expertizele genetice făcute în R. Moldova

Termenul de obținere a documentelor de expertiză judiciar-genetică, efectuată de Centrul de Medicină Legală, ar putea fi redus după ce au fost aprobate tarifele pentru astfel de servicii, transmite IPN.

Într-o notă informativă emisă de Guvern se arată că, în lipsa tarifului, solicitanții sînt în imposibilitatea de a dispune o asemenea expertiză în Republica Moldova, astfel fiind afectat procesul de aflare a adevărului într-un proces judiciar sau extrajudiciar.

Potrivit documentului, expertiza genetică în infracțiunile sexuale va costa 18590 lei, iar expertiza filiației (paternitate, maternitate ) va costa 5577 lei.


„Prezenta hotărîre urmează să intre în vigoare la data publicării, în vederea excluderii blocajului existent, referitor la imposibilitatea ordonării de către organele de urmărire penală și instanțele judecătorești a efectuării expertizei genetice”, se arată în nota informativă.

Laboratorul în care pot fi efectuate investigații molecular-genetice - pentru stabilirea paternității, identificarea suspecților în baza probelor ADN, identificarea victimelor crimelor sau a catastrofelor – a fost deschis la Centrul de Medicină Legală în luna iunie 2018.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load