Cît trebuie să scoți din buzunar pentru un bilet la marea finală Eurovision 2019

Cît trebuie să scoți din buzunar pentru un bilet la marea finală Eurovision 2019

Fanii care vor dori să asiste la Concursul Eurovision, care se va desfăşura în luna mai la Tel Aviv, trebuie să plătească între 121 (aproximativ 2 400 lei) şi 487 (aproximativ 9 500 lei) de euro pentru un loc la marea finală, informează miercuri Corporaţia publică de radiodifuziune israeliană Kan, citată de EFE șiAgerpres.


Cel mai ieftin bilet situat pe culoarul de trecere este pentru o repetiţie la semifinale şi costă 85 de euro (1 650 lei), în timp ce biletul cel mai scump, de 487 de euro, va fi pentru un loc privilegiat la marea finală din 18 mai.


Biletele, care includ categorii de preţuri mai mari decît la ediţia de anul trecut de la Lisabona, încă nu au fost puse în vînzare, iar data încă nu a fost anunţată.


Preţurile biletelor la marea finală oscilează între 121 de euro pentru un loc în spate şi 243 de euro (ap. 4 700 lei) pentru un loc mai aproape de scenă, potrivit ziarului Haaretz, care a asigurat că biletele vor fi mai scumpe în funcţie de locul dorit.


Disparitatea preţurilor între biletele de anul trecut şi cele de anul acesta este explicată prin faptul că stadionul de la Lisabona are o capacitate de 20.000 de locuri, în timp ce sala din Tel Aviv are disponibile doar 7.500 de locuri, subliniază Haaretz.


De asemenea, 500 de bilete vor fi distribuite în mod gratuit soldaţilor armatei israeliene, în timp ce 3.000 de bilete sînt rezervate pentru accesul delegaţiilor celor 42 de ţări participante şi membrilor Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER), ce organizează evenimentul în colaborare cu Kan.


Potrivit Haaretz, preţurile biletelor sînt mari deoarece guvernul israelian nu oferă sprijin financiar organizării evenimentului, iar încasările vor fi folosite pentru a acoperi şi o parte din cheltuielile de producţie.


Organizatorii au făcut apel la găsirea de voluntari pentru pregătirea festivalului care se va desfăşura între 14 şi 18 mai, fiind nevoie de 500 de persoane pentru a participa la primirea miilor de turişti şi a delegaţiilor participanţilor, recepţia avînd loc la Aeroportul Internaţional Ben Gurion, precum şi la gestionarea centrului de presă cu o capacitate pentru 1.500 de jurnalişti.


Este pentru prima dată cînd concursului Eurovision se desfăşoară la Tel Aviv, după ce Israelul a fost de două ori ţara-gazdă la ediţiile de la Ierusalim, în 1979 şi 1999.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load