COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît rezistă coronavirusul pe suprafeţe de carton, plastic şi oţel inoxidabil

Cît rezistă coronavirusul pe suprafeţe de carton, plastic şi oţel inoxidabil

Cercetătorii americani au analizat cît timp poate supravieţui virusul pe carton, plastic şi oţel inoxidabil.

SARS-CoV-2 rezistă de la cîteva ore la cîteva zile, în funcţie de suprafaţă, arată un studiu citat de Mediafax. Cercetătorii încearcă să afle cum influenţează condiţiile de mediu răspîndirea virusului.

Cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate, Princeton şi Universitatea din California au expus diferite materiale la virus în laborator. Au descoperit că acesta a rămas activ pe suprafeţe o perioadă îndelungată: pînă la 24 de ore pe carton, pînă la două sau trei zile pe plastic şi oţel inoxidabil. De asemenea, virusul a rămas activ şi în aerosoli - ataşat de particule care rămîn în aer pînă la trei ore.

Cercetătorii avertizează că testele efectuate în laborator ar putea să nu reflecte în mod exact cît timp poate rezista virusul pe suprafeţe în exterior. Dar este o parte critică a înţelegerii virusului - şi a modului de prevenire a răspîndirii bolii.


Acest lucru se datorează faptului că dinamica de transmitere este dificil de studiat în mijlocul unei epidemii.

În spitale şi alte spaţii publice, oamenii fac tot posibilul să se dezinfecteze, ceea ce face dificilă studierea modului în care se comportă microbii. De asemenea, deşi cercetătorii au testat cît de mult poate supravieţui virusul în aerosoli suspendaţi în aer, nu au testat aerul din jurul persoanelor infectate.

Cercetătorii americani vor acum să afle modul în care condiţiile de mediu, cum ar fi temperatura şi umiditatea, afectează capacitatea virusului de a rezista pe diverse suprafeţe.

Pe lîngă o mai bună înţelegere a transmiterii în lumea reală, ei vor să ştie, de asemenea, dacă răspîndirea poate încetini în timpul verii calde, aşa cum se întîmplă în cazul gripei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load