TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît de "sănătoase" sînt echipamentele medicale din ţara noastră

Cît de "sănătoase" sînt echipamentele medicale din ţara noastră

Echipamentele de care dispun instituţiile medicale din ţara noastră se află într-o stare deplorabilă, avînd o "viaţă" mult prea lungă.

La această concluzie a ajuns şi avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, care a făcut astăzi publice concluziile unui raport privind evaluarea nivelului de asigurare a dreptului pacientului la siguranța și calitatea echipamentelor medicale.

Potrivit ombudsmanului, multe echipamente din secțiile de diagnosticare și secțiile chirurgicale sînt cu grad mare de uzură și fără de verificare metrologică. Astfel, unele dispozitive aflate în dotarea instituţiilor medicale au o durată de exploatare de pînă la 40 de ani .


La fel, se constată un număr insuficient de echipamente necesare în stările de urgență pentru viață, iar multe alte echipamente medicale nu au pașapoarte tehnice, ceea ce face imposibilă monitorizarea lucrului acestora.

Pe lîngă lipsa de echipamente moderne, ţara noastră duce lipsa şi de specialişti în domeniul ingineriei biomedicale privind întreținerea, verificarea şi utilizarea dispozitivelor medicale.

În această ordine de idei, Mihail Cotorobai și-a exprimat speranța că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, alte instituții de resort vor analiza rezultatele acestui raport şi vor găsi soluții pentru problemele stabilite.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load