Cît de des citesc ziare moldovenii

Cît de des citesc ziare moldovenii

În R. Moldova, 1/3 dintre cetățeni afirmă că citesc ziare în varianta fizică lunar și mai des. Cei mai mulți dintre aceștia sînt din mediu rural și au vîrsta de peste 46 de ani.


Totodată, femeile citesc ziare într-o proporție mai mare decît bărbații. Jumătate dintre cititorii de ziare sînt pensionari și șomeri, se arată într-un sondaj realizat de Magenta Consulting, la comanda Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), scrie zdg.md.


Topul celor mai frecvent accesate portaluri online din R. Moldova arată că populația este cel mai mult interesată de anunțuri – fie de vînzare, fie de cumpărare. 


Clasamentul celor mai lecturate ziare tipărite arată aceeași tendință – „Makler” este citit de către cei mai mulți respondenți (14%). Pe locurile doi și trei se plasează ziarele în limba rusă „Комсомольская Правда” și „Аргументы и Факты”, care, în varianta fizică se bucură de mult mai mulți cititori decît variantele digitale. În top cinci ziare citite cu regularitate se regăsește și Ziarul de Gardă cu un rezultat de 5%.


Revistele autohtone se citesc și mai puțin decît ziarele


Revistele autohtone sînt citite cu regularitate (fiecare număr sau fiecare al doilea număr) doar de 1 din 10 moldoveni. Majoritatea celor care citesc reviste sînt femei și locuiesc în mediul rural. Și persoanele tinere citesc reviste mai puțin – doar 23% dintre cititori au vîrsta de pînă la 35 de ani. 1/3 dintre cititorii de reviste sînt specialiști și muncitori calificați. Pensionarii și șomerii, ca și la distribuția pe ziare, reprezintă aproape jumătate dintre persoanele care citesc reviste autohtone.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load