COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cît costă măștile de protecție în farmaciile din Chișinău

Cît costă măștile de protecție în farmaciile din Chișinău

Purtarea obligatorie a măștilor de protecție în locurile publice lovește puternic în buzunarul locuitorilor Moldovei.

În farmacii, prețul mediu al unei măști este de șase lei, deși înainte de epidemie ea costa puțin mai mult de 1 leu.

Despre aceasta a anunțat publika.md, menționînd că echipa de filmare a postului de televiziune a intrat cu cameră ascunsă în mai multe puncte de vînzare specializate.

În prima farmacie, vizitată de reporterii publika.md nu erau măști. În următoarea - li s-a propus să cumpere întreaga cutie, explicînd că prețul en-gros este mai mic.

Într - o altă farmacie, costul unei măști era de șapte lei: "Aceasta costă șapte lei. - E cu un singur strat? – Dar dvs. cu cîte vreți, două?"


Într-un alt punct comercial al aceleiași rețele de farmacii, costul măștii era și mai mare: "8 lei și 80 bani o mască. - Bine. Dar cele textile? - 9,60".

Măști în trei straturi, în conformitate cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății, jurnaliștii au reușit să găsească doar într-o singură farmacie. Ele costă zece lei.

Experții recomandă schimbarea măștii de protecție la fiecare două ore. Un calcul simplu arată că pentru opt ore de lucru, plus două ore pe drum, este nevoie de cinci măști pe zi. Între timp, Ministerul Sănătății a venit din nou cu un îndemn către populație de a purta măști de protecție.

Acestea sînt obligatorii în transportul public, în locurile publice de tip închis, precum și în orice alte locuri, dacă nu există posibilitatea de a respecta distanța socială de un metru.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load