Cineaştii din Moldova, indignaţi de activitatea directorului CNC

Cineaştii din Moldova, indignaţi de activitatea directorului CNC

Acuzaţii grave la adresa directorului Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Valeriu Jereghi. În cadrul unei conferinţe de presă, mai mulţi cineaşti din ţara noastră i-au cerut actualului director al CNC să vină cu explicaţii referitoare la concursul de finanţare a producţiei cinematografice.


Potrivit lor, Regulamentul consursului cinematografic întruneşte mai multe lacune, condiţiile fiind prost explicate, iar Comisia de evaluare nu examinează corect dosarele depuse la concursuri.


„Legea trebuie să stea în capul mesei inclusiv la CNC, iar cei care o aplică greşit trebuie sa părăsească instituţia. Valeriu Jereghi trebuia sa explice clar cum se desfăşoară acest concurs şi să răspundă la scrisorile prin care i se solicita să explice care sînt regulile concursului”, a declarat scenaristul și regizorul de teatru și film din Republica Moldova Igor Cobileanschi.


Directorul Centrului Național al Cinematografiei este învinuit şi de faptul că ignoră studiourile care au obţinut succese pe parcursul activităţii şi că susţine dezbinarea comunităţii de cineaşti


Totodată, cineaştii prezenţi la conferinţa de presă îi solicită lui Valeriu Jereghi să iasă cu iniţiative publice în Guvern şi să explice cum se utilizează banii în producţia cinematografică.


Amintim că scandalul respectiv a început în luna decembrie. Mai mulți regizori și producători de film l-au acuzat pe directorul CNC de abuz și încălcări grave în administrarea instituției. 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load