COVID-19 în MOLDOVA

Cine va acoperi cheltuielile de ridicare la suprafață a navei Delfi naufragiate lîngă Odesa

Cine va acoperi cheltuielile de ridicare la suprafață a navei Delfi naufragiate lîngă Odesa

O companie privată este dispusă să achite lucrările de pregătire pentru ridicarea petrolierului Delfi sub pavilionul Moldovei care a naufragiat în regiunea Odessa a Ucrainei.

Acest lucru a fost comunicat pe Facebook de către ministrul Infrastructurii al Ucrainei Vladislav Kriklii, relatează Noi.md.

Potrivit lui, la 10 august a fost semnat un acord trilateral între administrația Portului de la Odessa, SRL Kranșip și SRL Brooklin-Kiev, precum și inițiate un șir de lucrări pentru asigurarea securității operației. Lucrările de ridicare a navei vor fi efectuate de Kranșip, fiind finanțate de Brooklin-Kiev, transmite korrespondent.net.


Ministrul a mai adăugat că lucrările de pregătire prevăd: eliminarea nisipului din încăperile navei, eliminarea pietrelor de pe creasta de piatră pentru asigurarea alinierii navei pe bordul stîng, spălarea nisipului de sub bordaj pentru asigurarea alinierii navei pe bordul stîng, precum și o serie de măsuri pentru eliminarea poluanților de pe tancurile navei etc.

Anterior, Ministerul a declarat că a fost anunțat un concurs pentru ridicarea petrolierului naufragiat Delfi.
Cu o zi înainte, au fost aduse remorcherele și macaraua plutitoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load