TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cine-s responsabili de prevenirea vagabondajului și cerșitului în rîndul copiilor

Cine-s responsabili de prevenirea vagabondajului și cerșitului în rîndul copiilor

Potrivit legislației Republicii Moldova, responsabili de prevenirea vagabondajului și cerșitului în rîndul copiilor sînt autoritățile din domeniul învățămîntului, sănătății, asistenței sociale, muncii și ordinii publice, din fiecare localitate.

De exemplu, dacă minorii care cerșesc în municipiul Chișinău sînt din raionul Călărași (o situație frecvent întîlnită), atunci sarcina de a-i proteja le revine specialiștilor din această unitate teritorial-administrativă. Autoritățile municipale sînt responsabile să anunțe despre situația dificilă în care se află aceștia și să le acorde ajutorul necesar pînă cînd sînt transferați în localitățile de baștină.

”Majoritatea copiilor care practică vagabondajul și cerșitul pe teritoriul municipiului Chișinău, au domiciliul în alte raioane ale țării și sînt în vizorul autorităților tutelare locale. Fiind depistați, imediat sînt sesizate autoritățile tutelare locale conform competenței teritoriale, pentru a fi plasați într-un mediu protector sau reintegrați în familie, iar în unele cazuri copiii sînt transportați de către angajații poliţiei în localitățile de baștină”, a explicat ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliție, Mariana Bețivu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load