Cine este procurorul căruia i-au fost încredințate două dintre cele mai de rezonanță dosare

Cine este procurorul căruia i-au fost încredințate două dintre cele mai de rezonanță dosare

Două dosare de rezonanţă şi de o importanţă majoră, în cadrul cărora deja au fost lăsaţi fără imunitate parlamentară patru deputaţi, a ajuns în gestiunea procurorului Victor Muntean.


Este vorba de dosarul legat de Unibank, mai bine zis de felul în care un grup de persoane au ajuns acţionari la această bancă, implicată ulterior în schema furtului miliardului şi de dosarul concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău, relatează Mold-street.com.


În condiţiile în care aceste două dosare sînt în atenţia publicului şi sînt subiect de pe agenda politică, merită să vedem şi cine este procurorul care a fost numit conducător al urmăririi penale.


Victor Muntean este procuror în Procuratura Anticorupţie din anul 2007. Dacă să judecăm după informaţiile ce ni le oferă Procuratura Generală, Victor Muntean îşi desfăşoară activitatea "impecabil", fiind decorat pe 29 august 2019 de Procurorul General cu Medalia „Pentru serviciu impecabil”, Clasa I.


Tot el, doi ani în urmă a primit şi titlul de „cel mai bun în profesie”. Asta chiar dacă cu trei ani înainte el a fost sancţionat disciplinar cu avertisment de Colegiul Disciplinar „pentru îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, admise la investigarea mai multor cauze penale avute în gestiunea sa”.


Verificînd temeiul tragerii la răspundere disciplinară a procurorului Victor Muntean, Colegiul a constatat mai multe încălcări procesual-penale, comise de procuror în calitatea sa de conducător al urmăririi penale.


Conform hotărîrii Colegiului Disciplinar din 22 noiembrie 2013, Muntean a fost sancţionat disciplinar cu avertisment, iar în ianuarie 2014, Consiliul Superior al Procurorilor a validat hotărîrea. Peste 10 luni însă, la solicitarea lui Eduard Harunjen, fost procuror general, cel care era atunci şeful Procuraturii Anticorupţie, Colegiul a dispus stingerea înainte de termen a sancţiunii, scrie zdg.md.


În ultimii ani, acuzatorul de stat a gestionat mai multe dosare importante.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load