TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cine este noul coordonator rezident al ONU în Moldova

Cine este noul coordonator rezident al ONU în Moldova

Din data de 1 octombrie curent, Simon Springett este noul Coordonator Rezident (CR), desemnat, al Organizației Națiunilor Unite (ONU) din Moldova.

Simon Springett deține o experiență internațională de 25 de ani în activitate umanitară și dezvoltare. Oficialul va conduce Oficiul Coordonatorului Rezident al cărui scop este de a coordona eforturile Echipei de Țară a Națiunilor Unite ce activează în Moldova pentru a asigura oferirea unei asistențe eficiente și efective pentru accelerarea dezvoltării țării în corespundere cu Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, potrivit curentul.md.

Anterior preluării responsabilităților în cadrul Națiunilor Unite din Moldova, Springett a activat în calitate de Director Operațiuni și Director Adjunct pentru Operațiuni de Răspuns în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Internațională/ Palladium al Marii Britaniei. Springett, de asemenea, a servit, timp de cinci ani, în calitate de Coordonator Rezident al Națiunilor Unite, Reprezentant Rezident al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Reprezentant al Fondului ONU pentru Populație, concomitent, în Republica Mauritania și Republica Seychelles. De-a lungul carierei sale, el a deținut poziții cheie de conducere în cadrul confederației internaționale de caritate, Oxfam.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load