Cine este bucătarul care a muncit în restaurantul lui Jamie Olivier

Cine este bucătarul care a muncit în restaurantul lui Jamie Olivier

După ce a gătit pentru Vladimir Putin şi George Clooney, un bucătar moldovean a renunţat restaurantele de top din Rusia şi Marea Britanie şi a revenit în ţară.

Roman Batin spune că nicăieri nu s-a simţit mai bine decît acasă şi acum răsfaţă cu delicii clienţii unui local select din Capitală. 

Aventura lui Roman Batin a început încă de pe vremea studenției, cînd a plecat la Sankt-Petersburg. La început a trebuit să bată pe la uşile mai multor localuri ca într-o perioadă relativ scurtă să ajungă gătească şi pentru Putin. 

„Ca să mă înţelegeţi la deschiderea restaurantului a participat domnului Putin. „Ruscaia Rîbalca. Este perfect de amenajat este amplasat la mijlocul iazului. Ai acces chiar din restaurant să pescuieşti", a spus bucătarul Roman Batin.

Localul ademenea clienţi pe măsură. Aşa că la un moment dat gătitul pentru vedete a devenit o rutină pentru Roman. 

”Habenskii, am gătit pentru Dartanian. Mihail Baiarsckii. Cîntăreţul doamnelor, Stas Mihailov. Niuşa, fetiţa tînără, ambiţioasă”, a spus bucătarul Roman Batin. 

Experienţa a durat un an, după care a început să fie curtat şi de alte localuri. Roman, însă, visa să ajungă la Londra, mai exact în restaurantul lui Gordon Ramsay. Într-o zi, visul a devenit realitate. 

„În Marea Britanie este foarte cunoscut, este chiar în top. Restaurantul acesta este unul dintre cele mai vestite. Este un restaurant cu 3 stele Michelin şi pentru a fi oaspete în restaurantul dat este neapărat de a face un booking”, a spus bucătarul Roman Batin.

A muncit şi în restaurantul renumitului bucătar Jamie Oliver, acolo unde mulţi visează să ajungă. Aici i-a trecut pragul şi actorul George Clooney.

„Restaurantul Victoria. Este pe Victoria Street. Cinci minute de la Big Bang. Nu mă simt mîndru cu asta că l-am hrănit pe George Clooney.E  o persoană ca toţi oaspeţii de rînd care au venit”, a spus bucătarul Roman Batin.

Colegii lui Roman spun că sînt onoraţi să lucreze cot la cot cu el. 

"Foarte mulţi ştiu să gătească, dar să înţelegi gramajul exact pentru fiecare gust e greu. Iată asta eu aş vrea să fur.

- Nu trebuie, eu o să mă împart. " 

Ca orice bucătar are şi un vis, care nu i se pare deloc imposibil.

„Merg, tind şi vreau foarte mult, măcar o stea Michelin. O voi obţine, sînt sigur”, a spus bucătarul Roman Batin. 

„Ne bucurăm cînd pămîntenii noştri se reîntorc în ţară. Îndeosebi cînd merge vorba de un profesionist cu experienţă foarte castă. „Ne-am dorit să-l susţinem foarte mult pe Roman într-o nouă misiune, cea de bucătar-şef. Roman ne bucură şi pe noi şi pe oaspeţii restaurantului cu talentul său”, a spus Lucia Berdos, proprietara restaurantului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load