Cine era la bordul avionului care a încălcat spațiul aerian al Moldovei?

Cine era la bordul avionului care a încălcat spațiul aerian al Moldovei?

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că la bordul aeronavei de model Boeing 737-800, care a survolat ieri ilegal spațiul aerian al țării noastre și a aterizat fără permisiune pe Aeroportul Internațional Chișinău, în afară de membrii echipajului se mai aflau și alți cetățeni de diverse naționalități. Oficialul nu a oferit însă detalii despre acestea.


Lecari a declarat că, la moment, nu poate oferi informații detaliate despre numărul persoanelor aflate la bordul avionului.


”Pe lîngă membrii echipajului, la bord erau și cetățeni ai altor state”, a declarat pentru Sputnik șeful Poliției de Frontieră.


Solicitat să se refere la statutul procesual juridic al persoanelor aflate la bordul aeronavei, care la moment este ținută la sol, Lecari a precizat că la această etapă este devreme să se vorbească despre asta. Șeful PF spune că oamenii legii, împreună cu responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă, desfășoară investigați. Imediat ce cercetările vor fi încheiate, se va decide soarta de mai departe a membrilor echipajului de bord și a persoanelor aflate în avion.


L-am rugat pe șeful de la PF să ne spună dacă informațiile vehiculate în presă, precum că aeronava a decolat din București, România, la fel, fără autorizație, Lecari a răspuns: ”Cunosc acest lucru, dar nu vă pot oferi deocamdată detalii”.


Un avion ce aparține companiei aeriene Blue Bird Airways, înregistrat  în insula Creta, Grecia, a survolat ilegal spațiul aerian al Republicii Moldova și a aterizat pe Aeroportul Chișinau fără permisiunea Autorității Aeronautice Civile (AAC). Informația a fost confirmată pentru Sputnik de purtătorul de cuvînt al AAC, Irina Bodolica.  


Este vorba despre o aeronavă de tip Boeing 737-800, care este interzisă în spațiul aerian al țării noastre.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load