COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine e moldoveanul care a decis să facă studii superioare la 62 de ani

Cine e moldoveanul care a decis să facă studii superioare la 62 de ani

La 62 de ani a decis să facă facultate. Este cazul lui Mihail Ciobanu din Bălți, proaspăt student la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, cu frecvență la zi, la Universitatea "Alecu Russo" din Bălți.

Acum cîteva decenii, Mihail Ciobanu a absolvit Colegiul de Muzică și a activat în calitate de profesor. Acum, însă, a decis că vrea să fie licențiat în muzică. Trompetist de meserie, Mihail Ciobanu a absolvit Colegiul de muzică din Bălți în 1982. Mai mulți ani a fost profesor și a cîntat prin diferite orchestre.

Nevoile vieții l-au făcut să renunțe la meserie pentru a-și crește cei doi copii. Acum, cînd toate sînt aranjate, bărbatul spune că vrea să-și lege și mai mult viața de artă.


"Dorința este de demult. A venit spontan, cu susținerea familiei, desigur, cu binecuvîntarea soției, în primul rînd, cu susținerea copiilor și dorința de a acumula cunoștințe noi. Media, m-a mirat! După atîția ani, uitasem ce media am - 8,48", a declarat Mihail Ciobanu, student.

Studentul planifică să-și cumpere o trompetă și să înceapă studiile din nou.

"Trebuie să-mi revin după o durată de timp, nu m-am ocupat nici la instrument, nu am avut instrument. Acum, îmi voi procura un instrument performant. Sper să mă întorc la profesie, să predau la o școală muzicală."

Mihail Ciobanu este primul student din istoria Universității din Bălți care a decis să-și facă studiile la zi înainte de a ieși la pensie. Mare i-a fost bucuria cînd a aflat că ar putea avea și bursă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load