Cine dintre deponenții BEM va primi suma indexată a depozitelor

Cine dintre deponenții BEM va primi suma indexată a depozitelor

În anul 2018, în Moldova, plata sumelor indexate către deponenții fostului Sberbank va continua, informează Noi.md.


Astfel, sumele indexate corespunzătoare etapei a doua vor fi plătite investitorilor Băncii de Economii născuți pînă în anul 1941 inclusiv. În plus, vor continua plățile sumelor indexate pentru prima etapă, care nu au fost în avans solicitate de către deponenți înainte de 1991.


Această decizie a fost luată de Guvern, care a aprobat, la inițiativa Ministerului Finanțelor, categoriile de vîrstă ale investitorilor pentru a primi sumele indexate ale depozitelor în acest an. În Legea bugetului de stat pentru anul în curs, pentru plata depozitelor indexate depunătorilor Băncii de Economii sunt alocați 50 de milioane de lei.


Hotărîrea Guvernului a fost adoptată ținînd seama de decizia Comisiei centrale pentru indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor, din 12 ianuarie 2018, conform căreia au fost stabilite preliminar categoriile de vîrstă ale deponenţilor Băncii de Economii născuţi în anii 1937-1941 pentru a fi incluşi în lista beneficiarilor de indexare în anul 2018. Decizia Comisiei centrale reiese din statistica achitării sumelor indexate în perioada anilor 2003-2017 şi suma alocată în acest scop în Legea bugetului de stat pe anul în curs.


În 2018 se vor achita sumele indexate aferente etapei a doua, precum şi sumele neridicate de către beneficiarii de indexare în anii precedenţi. Plata sumelor indexate va fi efectuată prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load