COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine ar putea prelua competențele de asigurare a securității aeronautice

Cine ar putea prelua competențele de asigurare a securității aeronautice

Competențele de asigurare a securității aeronautice ar putea reveni Poliției de Frontieră.

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a dezbătut, în ședința de astăzi, Legea privind securitatea aeronautică, transmisă de către președintele Igor Dodon spre reexaminare, urmînd să propună Parlamentului aprobarea modificărilor înaintate, transmite Noi.md cu referire la Zugo.

Șeful statului susține că normele din Legea privind securitatea aeronautică, în redacția remisă spre promulgare, nu au atins scopul implementării reglementărilor europene din Acordul privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova, Uniunea Europeană și statele membre.


Potrivit lui Igor Dodon, acestea generează incertitudini și dificultăți în realizarea sarcinilor practice ale instituțiilor de profil, reduc și afectează competențele funcționale ale organelor publice menite să asigure regimul de securitate.

Președintele atenționează că legea examinată denaturează competențele Poliției de Frontieră, inclusiv asigurarea securității, aplicarea și gestionarea echipamentelor de securitate, și le transferă de facto către agentul economic care urmează să exercite controlul de securitate, iar organul de stat doar să-l asiste.

Amintim că Legea privind securitatea aeronautică a fost adoptată de Parlament la 23 noiembrie 2018.

Actualmente, competențele de asigurare a securității aparțin Autorității Aeronautice Civile. Instituția este o autoritate administrativă de certificare, supraveghere și control în domeniul aviației civile, finanțată din bugetul de stat și subordonată Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load