COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine a mers în Turcia alături de Dodon

Cine a mers în Turcia alături de Dodon

La acest sfîrșit de an, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită oficială în Republica Turcia, în fruntea unei delegații, la invitația Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, scrie Noi.md.

otrivit unei postări a șefului statului, în Turcia, acesta a fost însoțit de Ion Chicu, prim-ministru, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, Irina Vlah, guvernatorul UTA Găgăuzia, miniștri și alți demnitari de stat.

Agenda de lucru include întrevederi cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, cu președintele Marii Adunări Naționale (Parlamentului) a Turciei, Mustafa Șentop, întrevederi bilaterale ale miniștrilor.


”De asemenea, voi prezida prima ședință a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, după care vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale în domenii precum: conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere; transportul internaţional combinat de mărfuri; cooperarea în domeniul științei și tehnologiei ș.a.”, a scris șeful statului

Totodată acesta a menționat că Republica Turcia este partenerul strategic al Republicii Moldova, iar vizita oficială în această țară oferă posibilitatea de extindere, aprofundare și consolidare a relațiile de colaborare bilaterală în toate domeniile de interes comun, spre beneficiul ambelor popoare.

Amintesc că vizita istorică a Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în Republica Moldova a avut loc pe 17 și 18 octombrie 2018. Pe parcursul a două zile s-a reușit semnarea Declarației de colaborare strategică între țările noastre, constituirea Consiliului de colaborare strategică, inaugurarea sediului renovat al Președinției Republicii Moldova, inaugurarea mai multor obiective de menire socială la Comrat, încheierea unor înțelegeri de colaborare pe viitor, și altele.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load