COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine a fost văzut, ieșind din casa lui Țuțu (VIDEO)

Cine a fost văzut, ieșind din casa lui Țuțu (VIDEO)

Casa cu suprafața de peste 300 de metri pătrați din strada Grenoble din Chișinău a fostului deputat democrat Constantin Țuțu se află, de aproape 10 luni, sub sechestru. Fostul democrat locuiește în imobil și chiar continuă să efectueze lucrări de reparație și amenajare, scrie anticoruptie.md.

Un muncitor a fost surprins recent în timp ce ieșea din casa lui Țuțu, avînd asupra sa mai multe instrumente. Bărbatul a fost condus la ieșire de către fostul deputat.


Sechestrul asupra imobilului lui Țuțu a fost aplicat la 24 octombrie 2019 de către magistrata Elena Costiuc, la solicitarea procurorului anticorupție Grigore Niculiță. Constantin Țuțu este învinuit pentru că ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la apropiații unui bărbat care se afla în arest, în toamna anului 2017. Țuțu ar fi promis că ar avea influență asupra procurorilor, astfel încît aceștia să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința bărbatului. Urmărirea penală a fost pornită la data de 18 septembrie 2019, pe faptul traficului de influență în proporții deosebit de mari. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de pînă la 300.000 de lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de pînă la șapte ani.

Constantin Țuțu s-a aflat în căutare națională și internațională în ultimul an, fiind cercetat în două dosare: unul pentru trafic de influență și altul pentru îmbogățire ilicită. Acesta a revenit în țară la finele lunii martie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load