COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd vor reveni la muncă bugetarii. Ce spune Dodon

Cînd vor reveni la muncă bugetarii. Ce spune Dodon

Din 27 aprilie, bugetarii vor reveni la muncă, iar instituţiile de stat vor lucra în regim obişnuit. Totodată, vor fi relaxate unele restricţii pentru HoReCa, a declarat preşedintele ţării, Igor Dodon, transmite IPN.

În cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”, Igor Dodon a menţionat că în privinţa ridicării restricţiilor sînt prevăzute mai multe etape. Dacă dinamica pozitivă a morbidității COVID-19 se va menţine pînă la sfîrşitul săptămînii, nu este exclus că pe 27 aprilie vor fi reduse din restricţiile ce privesc activităţile economice, iar angajaţii întreprinderilor respective vor putea să revină la locul de muncă. La sfîrșitul săptămînii viitoare, vor fi redeschise și magazinele de haine pentru copii.

După data de 15 mai, cînd se termină starea de urgenţă, se preconizează redeschiderea şcolilor și grădiniţelor. Igor Dodon a mai spus că va da indicaţii să fie reactivate platformele de înscriere a copiilor în clasa I-a.

Tot în a doua jumătate a lunii mai, vor fi relaxate restricţiile pentru cetăţenii străini care vor să intre în ţară. Legat de evenimentele în masă, nunţi, cumătrii etc., restricțiile vor fi prelungite cîteva luni după ieşirea din situaţia de criză.

De asemenea, președintele a precizat că nu sînt impuse restricţii la lucrările agricole de primăvară.

Stare de urgenţă în Republica Moldova se va menţine pînă pe 15 mai.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load