COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd vom trece la ora de vară

Cînd vom trece la ora de vară

La sfîrșitul acestei săptămîni, în ultima duminică a lunii martie, se trece la ora de vară. Ceasurile vor fi date cu o oră înainte. Ora 03.00 va deveni ora 04.00, astfel vom dormi cu o oră mai puțin.

Moldova a recurs la practica schimbării orei de două ori pe an, primăvara și toamna, în 1979, pentru a folosi optim lumina naturală şi a reduce iluminatul artificial. Mecanismul era folosit în 110 țări, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Pe 26 martie 2019, deputații europeni au votat, cu o largă majoritate, abolirea schimbărilor sezoniere ale orei în Uniunea European, începînd cu anul 2021. Guvernul Republicii Moldova anunța că va adopta aceeași poziție ca și țările din Uniunea Europeană.

Din 2014, a renunțat să schimbe ora Federaţia Rusă. Astfel, după trecerea la ora de vară, Chișinăul și Moscova vor avea aceeași ora.

Diferența de oră dintre Moldova și alte state în care sînt concentrați migrați moldoveni rămîne aceeași: Italia, Spania, Franța sînt cu o oră în urmă. Cu Portugalia, Marea Britanie și Irlanda de Nord diferența este de minus două ore. În Grecia este aceeași oră ca în Moldova. La fel și în Israel.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load