COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd va relua procesul de studii Universitatea de Stat din Moldova

Cînd va relua procesul de studii Universitatea de Stat din Moldova

Universitatea de Stat din Moldova (USM) va relua cursurile din 1 septembrie curent. „În condițiile generate de noul coronavirus, activitățile didactice la USM se vor ține în format mixt, combinînd varianta clasică cu cea desfășurată online”, conform Senatului instituţiei care a aprobat metodologia de organizare, desfășurare și monitorizare a activităților didactice în anul de studii 2020-2021.

„Am examinat atent scenariile propuse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru revenirea la studii și după mai multe discuții cu decanii celor 11 facultăți a fost luată decizia de a desfășura activitățile didactice în format mixt, cu adaptarea la specificul programelor și al domeniilor de formare profesională. În conformitate cu hotărîrea Senatului USM, singurul care poate opera modificări în actele instituționale, cursurile la nivel de licență și de master se vor ține în acest mod pînă la luarea unor decizii ulterioare”, a explicat Otilia Dandara, prorector pentru activitate didactică al Universităţii de Stat din Moldova, transmite Moldpres.md.

Potrivit sursei citate, structura anului școlar nu a fost modificată. Și în acest an, ca și în cei anteriori, la USM cursurile vor începe la 1 septembrie. Toate activitățile didactice vor avea loc în perioada stabilită în calendarul academic al USM.


„Orele teoretice se vor ține online pe platforme destinate învățămîntului la distanță. Resursele educaționale digitale vor fi elaborate de cadrele didactice ale USM și vor fi selectate în funcție de specificul programului de formare profesională și de finalitățile învățării. Suporturile de curs urmează să fie plasate pe platforma Moodle a USM pînă la data de 1 septembrie. Fiecare student va avea generat un cont individual care îi va permite accesul pe această platformă”, a relevat prorectorul.

De asemenea, Otilia Dandara a precizat că „orele practice, de laborator și seminarele vor avea loc față în față cu asigurarea unei distanțe fizice între studenți de minim 1 – 1,5 metri. Pentru desfășurarea orelor au fost identificate spații suplimentare. În acest fel sînt asigurate toate măsurile de distanțare fizică necesare pentru a reduce riscul epidemiologic”.

Studenţii, la fel ca şi elevii şi preșcolarii, au întrerupt procesul de studii în sălile de clasă pe data de 11 martie, din cauza pandemiei, provocată de coronavirusul de tip nou COVID-19. Anterior, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a propus mai multe metode pentru reluarea procesului de studii în anul şcolar 2020-2021, ţinînd cont de măsurile sanitar-epidemiologice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load