Cînd va fi creată prima şcoală de meserii la Comrat

Cînd va fi creată prima şcoală de meserii la Comrat

Prima Şcoală de meserii din autonomia găgăuză urmează să fie deschisă la Comrat pînă la începutul lunii iunie, potrivit Marinei Semionova, şeful Direcţiei pentru cultură şi turism din UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.


Funcţionarul de la Comrat a precizat că instituţia va fi amplasată în sediul fostei reşedinţe a guvernatorului autonomiei.


„În prezent, se perfectează documentaţia necesară pentru a reprofila reşedinţa başcanului în şcoală de meserii. Clădirea este într-o stare bună, trebuie doar să fie adaptată cerinţelor unei instituţii de învăţămînt profesional”, a spus Marina Semionova, citată de gagauzinfo.md.


Şeful Direcţiei pentru cultură şi turism a menţionat că şcoala va fi gata pînă la finele lunii mai. „Cred că pînă la sfîrşitul lunii mai-începutul lunii iunie, şcoala va putea fi deschisă pentru toţi doritorii. Instituţia va fi accesibilă nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţi, care vor dori să înveţe meserii noi. O atenţie deosebită va fi acordată meseriilor tradiţionale găgăuze”, a subliniat funcţionarul din UTA Gagauz-Yeri.


Instruirea la Şcoala de meserii din Comrat va fi gratuită.


Sediul reşedinţei başcanului nu este folosit de mai mult de zece ani. Conform unei dispoziţii recente a actualului guvernator, Irina Vlah, clădirea va fi renovată şi va fi adaptată necesităţilor unei şcoli de meserii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load