COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd și cum va fi hotărîtă soarta Aeroportului Chișinău?

Cînd și cum va fi hotărîtă soarta Aeroportului Chișinău?

Guvernul decide cum poate fi returnat statului Aeroportul Internațional Chișinău, transmite Noi.md cu trimitere la bloknot-moldova.md.

Despre acest lucru a declarat jurnaliștilor ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

”Există mai multe modalități pe care guvernul Republicii Moldova le analizează - anularea contractului sau rezilierea acestuia. Ambele opțiuni sînt analizate deoarece există elemente care pot fi folosite în favoarea anulării contractului, dar există și elemente care pot fi folosite pentru rezilierea contractului, a spus Nagacevschi.


El a adăugat că la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani deja se află cererea Agenției Proprietății Publice împotriva Avia Invest de anulare a contractul de concesiune.

"Așteptăm data ședinței pentru a face cunoștință cu poziția inculpatului", a spus Nagacevschi.

Anterior, prim-ministrul Ion Chicu a ordonat ca înainte de 1 februarie, să fie verificată activitatea investițională a administratorului Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest. Chicu a declarat că investițiile se fac nu din sursele financiare al așa-zisului investitor, dar din taxele exagerate care sînt percepute de la fiecare cetățean.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune întreprinderii Avia Invest în 2013. În vara anului 2019, parlamentarii moldoveni au hotărît să verifice legalitatea acestei tranzacții, adresîndu-se Parocuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție cu solicitarea de a investiga acțiunile persoanelor care au luat decizia de a da în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load