Cînd se vor întîlni reprezentanţii BRD cu moldovenii din Spania

Cînd se vor întîlni reprezentanţii BRD cu moldovenii din Spania

În perioada 27-30 ianuarie 2018, mai mulţi reprezentanți ai Biroului Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, printre care şi şefa BRD, Olga Coptu, vor efectua o vizită de lucru în Spania, unde vor avea consultări cu membrii diasporei în orașele Madrid, Barcelona, Santander (Spania).


Potrivit consultantului principal al Biroului Relații cu Diaspora, Victoria Eșanu-Gavriliță, pe durata consultărilor vor fi identificate problemele stringente ale migranților şi vor fi discutate unele soluții practice imediate.


„Totodată, diaspora va fi consultată în vederea elaborării unor politici, programe sau servicii publice care ar contribui la soluționarea pe termen mediu și lung a problemelor cu care se ciocnesc cetățenii R.M. în Spania, dar vor fi examinate şi oportunitățile perfecționării cadrului bilateral de cooperare cu Spania în baza priorităților enunțate de conaționali”, a menţionat Victoria Eșanu-Gavriliță.


Întrebată de unde se iau bani pentru efectuarea acestor vizite şi dacă acestea au ceva comun cu campania electorală din acest an, consultantul principal al BRD a declarat: „Aceste acţiuni sînt parte a proiectului „Guvernul mai aproape de tine”, care este finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare. Întîlnirile cu moldovenii din diasporă nu au nicio legătură cu campania electorală, în cadrul discuţiilor, nu sînt abordate probleme de ordin politic, cetăţenii sînt întrebaţi care le sînt problemele întîmpinate la angajarea în cîmpul muncii şi cum poate BRD-ul să le ofere suport”.


În prezent se elaborează planul de acţiuni pentru 2018, iar dacă se va aproba extinderea proiectului „Guvernul mai aproape de tine”, reprezentanţii BRD își propun să meargă şi în alte ţări pentru a organiza întîlniri cu moldovenii din diasporă.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load