Cînd polițiștii nu vor mai avea dreptul să scoată plăcuțele de înmatriculare

Cînd polițiștii nu vor mai avea dreptul să scoată plăcuțele de înmatriculare

În cadrul ședinței de astăzi, Cabinetul de Miniștri a avizat pozitiv inițiativa legislativă de anulare a prevederii referitoare la scoaterea plăcuțelor de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar.


Astfel, vor fi depășite dificultățile cu care se confruntă conducătorii auto în cazul ridicării numerelor de înmatriculare, notează Noi.md.


Proiectul prevede abrogarea alineatului (7) al art. 439 din Codul contravenţional al Republicii Moldova, în temeiul căruia inspectorii de patrulare scot plăcuţele de înmatriculare de la vehiculele parcate neregulamentar, acestea fiind întoarse proprietarului doar după întocmirea procesului-verbal de contravenţie.


Prin urmare, conducătorii auto nu pot circula cu maşina respectivă pînă cînd nu îşi recuperează plăcuţele, fiind nevoiți să apeleze la serviciile de evacuator auto sau să identifice inspectorul care a ridicat numerele de înmatriculare.


În condițiile în care Inspectoratul Naţional de Patrulare dispune de un mecanism eficient pentru sancţionarea conducătorilor auto care parchează neregulamentar, fără a mai fi necesară scoaterea plăcuţelor de înmatriculare, se consideră oportună eliminarea acestor prevederi.


Pentru oprirea, staţionarea sau parcarea în locuri interzise este prevăzută o amendă de la 5 la 10 unităţi convenţionale, cu aplicarea a două puncte de penalizare.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load