COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd își vor relua activitatea cinematografele, sălile de concerte și teatrele

Cînd își vor relua activitatea cinematografele, sălile de concerte și teatrele

Începînd cu 15 iulie, în Rusia vor fi anulate restricțiile impuse cinematografelor și ele se vor redeschide.

Despre acest lucru a declarat vicepremierul rus Dmitri Cernîșenko în cadrul ședinței Prim-ministrului rus Mihail Mișustin cu vicepremierii.

Cinematografele din Rusia, ca și alte instituții culturale, au fost închise la sfîrșitul lunii martie pe fondul pandemiei de coronavirus. Ulterior, cinematografele au fost incluse în lista celor mai afectate industrii.


Rospotrebnadzor și Ministerul Culturii din Rusia au pregătit recomandări pentru activitatea cinematografelor, iar acestea presupun plasarea spectatorilor la o distanță de un metru (membrii unei familii pot sta împreună). Pentru a evita cozile în sălile de cinema și pentru a minimiza contactele din hol, în cinematografe sînt recomandate pauze între filme de cel puțin 15 minute (cel puțin 10 dacă săli sînt mai mult de șase). În plus, în cinematografe este recomandată efectuarea dezinfectării și prelucrarea sporită a încăperilor, ventilarea sălilor după vizionare.

Pe 2 iunie, vicepremierul Cernîșenko a prognozat anterior că cinematografele din Rusia își vor relua activitatea la mijlocul lunii iulie, iar sălile de concerte și teatrele – în toamnă.

Cînd își vor deschide ușile cinematografele, sălile de concert și teatrele din Moldova, deocamdată nu se știe.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, prin decizia sa, a interzis anterior pînă la 30 iunie 2020 activitatea întreprinderilor de agrement, recreere, sălilor sportive, centrelor sportive, piscinelor, sălilor de fitness, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, muzeelor și altor facilități pentru antrenamente și recreere.

Ulterior, Comisia a prelungit starea de urgență în domeniul sănătății publice pe întreg teritoriul Moldovei pînă pe 15 iulie 2020 și a prevăzut restricții pentru perioada menționată de organizare și desfășurare a oricăror evenimente/competiții culturale și sportive, cu excepția antrenamentelor sportivilor în grupuri mici și așa mai departe.

În plus, a fost interzisă activitatea unor zone de agrement, cum ar fi parcurile de distracții și parcurile tematice.

S-a menționat că, în funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice privind infecția COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load