COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd ar putea fi redeschis sectorul HoReCa

Cînd ar putea fi redeschis sectorul HoReCa

Măsurile care au fost anunțate de către autoritățile Republica Moldova cu privire la ridicarea unor restricții impuse de la 17 martie și pînă în prezent în contextul pandemiei de COVID-19 se fac treptat și cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, scrie ipn.md

Totodată, populații țării, și nu doar, trebuie să se adapteze la situația de epidemie, indiferent dacă cazurile testate pozitiv ar crește. Declarațiile au fost făcute de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

„Vîrful pandemiei este exact în această perioadă. Dvs. ați văzut care sînt prognozele făcute de Agenția Națională pentru Sănătate Publică de comun acord cu Organizația Mondială a Sănătății. În funcție de cum ne vom comporta fiecare în mod individual, depinde cînd și dacă va fi atins acel vîrf al pandemiei, dar este clar că în cazul respectiv s-a mers pe cele mai stringente măsuri care pot fi adaptate și ați avut posibilitatea să vedeți că a fost extinsă această perioadă a zilelor libere pentru bugetari pentru a evita aglomerațiile. S-a permis, în cadrul adaptării măsurilor, plimbările în aer liber, dar foarte clar determinîndu-se anumite măsuri”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.


Chiar dacă unele restricții vor fi ridicate treptat, ministra sănătății afirmă că populația nu trebuie să renunțe la acele recomandări care ar ajuta la stoparea răspîndirii virusului.

„Dacă e să vorbim de plimbările în aer liber, vorbim de accesul în parcuri, care pana la momentul actual a fost restricționat, dar cu limitarea numărului de persoane, nu mai mult de trei persoane cu păstrarea acelei distanțe sociale. Dacă vorbim despre comerțul cu amănuntul în magazinele specializate, se impun aceleași cerințe ca și în cazul acelor magazine care comercializau produse alimentare. Este vorba de măsuri de precauție, inclusiv măsuri de protecție individuală pentru angajați, dar pe lîngă aceasta este vorba de măsuri de precauție și pentru cei care vor veni la cumpărături. Vom fluidiza accesul persoanelor în cadrul magazinelor, vom asigura cu mănuși de unică folosință aceste unități comerciale, vom respecta toate regulile de igienizare a suprafețelor, dar și în general a acestor unități comerciale, vom monitoriza starea de sănătate a angajaților. Sunt niște măsuri cu care urmează și în continuare să trăim, urmează să ne adaptăm cu această situație epidemiologică, indiferent de cîte cazuri vom înregistra în continuare în Moldova, acestea sînt recomandările OMS”, a adăugat ministra sănătății.

Cît despre ridicarea restricțiilor în cazul sectorului HoReCa, problema va fi abordată după 15 mai, atunci cînd este prevăzută ridicarea stării de urgență.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load