TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri, prevenite de polițiștii de frontiră

Cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri, prevenite de polițiștii de frontiră

Funcționarii postului vamal Leușeni au prevenit cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri, patru dintre care au fost înregistrate pe sensul de intrare în țară, scrie Noi.md.

Printre loturile reținute se numără tutun pentru narghilea, pistol cu gaz, cartușe, tablete electronice și camere web, precum și produse cosmetice cu marcajul unui brand renumit, nedeclarate organului vamal în vederea eschivării de la achitarea plăților corespunzătoare.


În primul caz, obiectul documentării îl constituie un lot de tutun pentru narghilea fără acte de proveniență, găsit, la ieșire din țară, într-un autocar de pe ruta neregulată Chișinău–Satul Mare (România).

Cea de-a doua reținere a fost semnalată la intrare în țară, în cadrul scanării bagajelor personale ale pasagerilor unui microbuz care venea din Germania, astfel fiind stabilită prezența unui obiect suspect în valiza unui moldovean în vîrstă de 32 de ani. În urma verificărilor, vameșii au găsit un pistol cu gaz ”Trade Mark” și 60 de cartușe de calibru 9 mm, nedeclarate în conformitate cu cerințele legale.

Tot în cadrul controlului fizic al unui microbuz, care transporta colete din Germania, au fost găsit e produse cosmetice, de parfumerie și igienă personală, avînd marcajele unui brand de lux, fără acte de proveniență.

În alte două cazuri, angajații postului vamal Leușeni au reținut 93 de camere web și 22 de tablete electronice, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document confirmativ.

Loturile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și sancționării persoanelor implicate conform legislației în vigoare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load