Cimitirele evreiești din Europa și din Moldova vor fi studiate cu ajutorul dronelor

Cimitirele evreiești din Europa și din Moldova vor fi studiate cu ajutorul dronelor

Organizația neguvernamentală ”Inițiativa europeană a cimitirelor evreiești” (EJCF), intenționează să efectueze un studiu a cimitirelor evreiești folosind drone pentru a crea o hartă a mormintelor.


Studiul se va referi la acele țări în care Holocaustul a lăsat un semn tangibil. Voluntarii vor examina cimitirele evreiești din Ucraina, Lituania, Slovacia, Moldova și alte țări. Inițiativa va fi finanțată cu ajutorul UE, transmite point.md.


"Noi nu doar vom căuta morminte evreiești, ci vom construi și garduri în jurul acestor cimitire, astfel încît oamenii să știe că aici sînt îngropați evreii", a declarat directorul executiv al EJCF, Philip Carmel.


Pentru a pune în aplicare acest lucru, EJCF, va cere voluntarilor din Ucraina, Lituania și din alte țări să ajute la găsirea cimitirelor și la elaborarea unei hărți a mormintelor. În plus, anumiți voluntari vor fi angajați să aibă grijă de aceste morminte.


EJCF este o organizație neguvernamentală internațională, fondată în Germania și cu sediul central în Kiev, care se ocupă cu păstrarea patrimoniului istoric.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load