COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chișinăul, cel mai poluat oraș din Moldova

Chișinăul, cel mai poluat oraș din Moldova

Nivelul de poluare a aerului în orașele din R. Moldova, în special în Chișinău, este unul alarmant, iar principala sursă de poluare este transportul.

În aceste condiții, specialiștii atenționează că substanțele care se conțin în gazele de eșapament emanate de mașini, pot provoca boli respiratorii și cardiace.

Constatările au fost prezentate în cadrul mesei rotunde, organizate, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, marcată pe 5 iunie, transmite IPN.


Prezent la eveniment, ministru al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, a declarat că principalele surse de poluare în Republica Moldova sînt transportul și deșeurile.

Conform Strategiei de mediu pentru perioada 2014-2023, unul dintre obiectivele autorităților este crearea sistemului de management integrat al calității mediului. Documentul prevede reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă cu 30% pînă în anul 2023.

În cadrul evenimentului, s-a menționat că Guvernul Suediei va oferi un grant din care Serviciul Hidrometeorologic de Stat va procura echipamente pentru stabilirea calității aerului. Conform Violetei Bălan, va fi creat un laborator, iar cu ajutorul acestuia vor putea fi depistate cele mai poluate zone din țară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load