Chişinăul a semnat un nou protocol cu Tiraspolul

Chişinăul a semnat un nou protocol cu Tiraspolul

Astăzi, 15 februarie, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, şi aşa-zisul ministru de externe din stînga Nistrului, Vitali Ignatiev au semnat un protocol de colaborare în domeniile protecţiei plantelor şi carantinei veterinare.


Potrivit deschide.md, cei doi oficiali au discutat despre realizările implementării protocoalelor semnate la sfîrșitul anului 2017. Lesnic a subliniat că în cazul a cel puțin pe trei - dintre cele cinci protocoale - există evoluții pozitive și anume: deschiderea podului Gura Bîcului – Bîcioc, implementarea  protocolului privind noile măsuri de funcționare a școlilor romînești din regiunea transnistreană și apostilarea diplomeloremise de universitate din Tiraspol.


Părțile au discutat despre lansarea a două grupuri de lucru: în domeniile băncilor și drepturilor omului.


Miercuri, 21 februarie, reprezentantul Chişinăului va participa, împreună cu Ignatiev, la ședința grupului de lucru pentru transport auto şi dezvoltarea infrastructurii drumurilor, în contextul atribuirii de numere neutre - eliberate de partea moldovenească - mijloacelor de transport transnistrene.


Lesnic a anunțat că în timpul apropiat va avea loc o ședință a șefilor tuturor grupurilor de lucru.


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load