COVID-19 în MOLDOVA

Chișinăul a discutat cu Tiraspolul condițiile eliberării unei licențe în telecomunicații

Chișinăul a discutat cu Tiraspolul condițiile eliberării unei licențe în telecomunicații

Grupul de lucru pe domeniul telecomunicații și servicii poștale s-a convocat astăzi în ședință, fiind pus în discuție unul dintre subiectele incluse în Pachetul Berlin Plus, ce ține de interconectarea telefonică a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, scrie unimedia.info.

În cadrul discuției purtate, Chișinăul a abordat aspectele ce țin de implementarea Deciziei protocolare „Cu privire la organizarea interacțiunii în domeniul telecomunicațiilor” din 25 noiembrie 2017, condițiile și premisele de eliberare a licenței, perspectivele de dezvoltare a operatorului regional, respectarea legislației Republicii Moldova de către operatorul regional, în particular aspectele ce țin de cadrul legal de interconectare, obținere și păstrare a licenței, protecția datelor cu caracter personal, notificarea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, respectarea actelor judiciare.

Pe durata celor 2 ani jumătate, grupul de lucru s-a întrunit în aproximativ 40 de ședințe, pe platforma OSCE. În timp ce Chișinăul a demonstrat constructivism, abordare pragmatică și bazată pe legislație, viziune strategică de dezvoltare și diversificare a serviciilor oferite cetățenilor, partea transnistreană nu a exprimat flexibilitate și s-a arătat reticentă la cadrul normativ, tehnic și de dezvoltare propus.


Chișinăul urmărește interconectarea ambelor maluri ale Nistrului în condiții legale, de protejare a drepturilor cetățenilor săi, într-un spațiu transparent și competitiv cu alți operatori în contextul procesului final de reintegrare a țării.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load