Chirtoacă nu va merge pe urmele lui Usatîi

Chirtoacă nu va merge pe urmele lui Usatîi

Igor Gamrețchi a venit în zadar la Judecătoria Chișinău, asta pentru că o nouă ședință în dosarul primarului suspendat al capitalei a fost amînată, notează Noi.md.

Acesta urma să depună mărturii în dosarul lui Dorin Chirtoacă.

După încheierea ședinței, edilul suspendat a făcut mai multe declarații, referindu-se și la demisia primarului de Bălți, Renato Usatîi. Chirtoacă a spus că nu va proceda așa cum a făcut Usatîi, și nici într-un caz nu își va da demisia. Mai mult decît atît, acesta a menționat că la Bălți se încearcă preluarea puterii la fel cum s-a făcut și în capitală. 

„La Primărie se găsesc persoane neutorizate și, în mod normal, ele ar trebui să-și dea demisia, iar persoana aleasă de cetățeni, adică eu, trebuie să-și poată duce mandatul pînă la capăt, chiar dacă este acuzata de ceva. La Bălți se încearcă preluarea puterii, așa cum s-a făcut și la Chiținău", a declarat Chirtoacă.

Ședința a fost amînată pînă la 20 februarie, asta după ce Chirtoacă a cerut recuzarea judecătorului și a procurorului, pe motiv că acesta, după ce la ședința precedentă i-a permis să vadă depozițiile lui Gamrețchi și Grozavu, astăzi nu ar fi adus toate materialele pe caz.

Reamintim că Dorin Chirtoaca este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El se declară nevinovat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load