COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China va oferi comunității internaționale 2 miliarde de dolari pentru lupta cu pandemia

China va oferi comunității internaționale 2 miliarde de dolari pentru lupta cu pandemia

Președintele Chinei, Xi Jinping, a ținut un discurs video la deschiderea celei de-a 73-a conferințe a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Xi Jinping a declarat că pe parcursul a doi ani China va oferi ajutoare internaționale în valoare de 2 miliarde de dolari pentru a sprijini lupta împotriva epidemiei și pentru redresarea situației economice și sociale în țările afectate, în special cele în curs de dezvoltare.

Partea chineză va coopera cu ONU pentru înființarea în China a unui mecanism de răspuns umanitar global în situații de urgență pentru a asigura lanțurile de furnizare a materialelor antiepidemice și de a încuraja „coridoarele verzi" pentru transport și vămuire.

Beijingul va implementa un mecanism de cooperare între spitalele din țară și 30 de unități medicale din Africa și va accelera construirea sediului Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Africa. Cînd vaccinul împotriva COVID-19 va fi disponibil, el va asigura tratamentul în țările în curs de dezvoltare.


În plus, China va colabora și cu alți membri ai G20 pentru a implementa Inițiativa de suspendare a datoriilor celor mai sărace țări. China este, de asemenea, pregătită să colaboreze cu comunitatea internațională pentru a sprijini țările cel mai afectate de pandemie, pentru ca acestea să înlăture actualele dificultăți.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load