COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu: Trebuie să negociem retragerea armatei ruse

Chicu: Trebuie să negociem retragerea armatei ruse

„Trebuie de acționat diplomatic”. Așa a răspuns premierul Ion Chicu, întrebat dacă va cere retragerea trupelor rusești din stînga Nistrului.

Prim-ministrul a menționat că Republica Moldova trebuie să rămînă fără trupe străine și a mai adăugat că această problemă va fi negociată, scrie agora.md.

„Retragerea oricăror trupe este prima sarcină a oricărui stat. Țara trebuie să rămînă fără trupe străine. Dar între a declara și a face lucruri concrete este o diferență mare.

S-a cerut de mii de ori retragerea trupelor străine, dar pe de altă parte se fura miliardului. Haideți să facem ca statele civilizate, să ne rezolvăm întrebările. Trebuie de acționat diplomatic cu măsuri absolut gîndite. Haideți să acționăm uniți. Trebuie să fim uniți și o să se retragă. Declarațiile tari sînt inutile. Trebuie să negociem retragerea armatei ruse”, a declarat Ion Chicu în cadrul unei conferințe de presă.


Menționăm că, pe 2 martie, președintele Igor Dodon a spus că Federația Rusă își va retrage contingentul militar după ce va distruge munițiile din depozitele din stînga Nistrului.

Amintim că pe 2 martie se împlinesc 28 de ani de la izbucnirea războiului de pe Nistru. Trupele militare rusești staționează în continuare pe teritoriul moldovenesc, în pofida obligațiilor asumate de Rusia la Summit-urile OSCE din 1999 și 2001.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load