COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu spune de ce restricțiile pentru HoReCa vor fi ridicate pe 15 iunie

Chicu spune de ce restricțiile pentru HoReCa vor fi ridicate pe 15 iunie

Ieri, 25 mai, a avut loc ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în cadrul căreia a fost adoptată Hotărîrea Nr. 12.

Deși președintele țării în dimineața zilei de ieri le-a dat o speranță agenților economici și le-a promis că începînd cu data de 1 iunie se vor permite mai multe activități, reprezentanții comisiei l-au contrazis pe președinte, transmite știri.md.

Astfel, potrivit Hotărîrii, reprezentanții HoReCa își vor putea reîncepe activitatea abia peste 3 săptămîni, dar nu la data de 1 iunie, cum le-a promis Igor Dodon.

În acest sens, premeirul Ion Chicu a venit cu unele explicații.


„În cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică am propus să fie adaptate (eliminate, de fapt) unele restricții pentru activități economice, sportive sau social-culturale. Unele s-au acceptat de către specialiștii epidimiologi, altele - nu.

Din păcate, nu s-a acceptat de către medici redeschiderea HORECA și a sălilor de sport din 1 iunie - doar din 15.06.2020. Argumentele medicilor și a reprezentanților OMS (absolut pertinente, în opinia mea) au determinat adoptarea de către CNESP a Hotărîrii de mai jos.

Orice decizie a autorităților se bazează pe opinia și concluziile specialiștilor - a medicilor în cazul de față”, a declarat premierul.

Reamintim că Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a făcut publică Hotărîrea nr. 12 din 25 mai 2020.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load