COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu: săptămîna viitoare este critică pentru R.Moldova

Chicu: săptămîna viitoare este critică pentru R.Moldova

La ședința nr 8 a Centrului de Sănătate publica, Ion Chicu, prim ministru al Republicii MOldova a vorbit despre măsurile drastice care trebuie intreprinse pentru a nu permite răspîndirea COVOD-19.

Starea primei paciente infectată de COVOD-19 este bună, și posibil cît de curînd să fie externată, ceea ce demonstrează că medicii noștri sînt bine antrenați în această luptă și dau dovadă de profesionalism, informează NOI.md.

"Începînd cu ziua de luni miezul nopții ora 00.00 – 17 martie se oprește totalmente traficul aerian către R. Moldova, toate cursele integral, indiferent de destinație.

Totodata, se sisteaza posibilitatea de traversare a hotarelor terestre.


De mîine se oprește activitatea tuturor agenților economici în afară de farmacii, stații peco și magazine alimentare pînă pe 31 marte;

Se oprește activitatea cantinelor, restaurantelor, barurilor;

Se oprește activitatea tuturor piețelor indiferent de activitatea lor;

De discută de a lua o decizie referitor la transportul public și interurban." - a spus premierul Ion Chicu.

Cu toții am văzut evoluția transmiterii coronavirusului în alte țări și noi vrem să acționăm anticipat. În urma discuțiilor cu colegii din domeniul medicinii, OMS, s-a ajuns la concluzia că săptămîna viitoare este una critică pentru R. Moldova. În dependență cum ne mobilizăm săptămîna viitoare, această epidemie va căpăta sau nu amploare în R. Moldova sau o vom putea stăpîni" - a anunțat premierul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load