COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu: Opoziția minte despre insuficiența de grîu pentru a provoca scumpirea pîinii

Chicu: Opoziția minte despre insuficiența de grîu pentru a provoca scumpirea pîinii

Premierul Ion Chicu spune că securitatea alimentară a țării este asigurată, iar politicienii care speculează pe tema rezervelor de grîu nu fac decît să inducă panică și să provoace creșterea artificială a prețului la grîu, făină și pîine.

”Țara are grîu, are suficiente resurse, securitatea alimentară va fi asigurată. Văd unii politicieni din opoziție deja spun că nu sînt suficiente rezerve. Apropo, aceasta este o informație închisă și pentru divulgarea acestui secret persoanele respective trebuie să poarte răspundere”, a declarat Chicu după ședința săptămînală de la Președinție.

Premierul susține că asemenea declarații false ar putea duce la majorarea artificială a prețului la grîu și, respectiv, la făină și pîine.


”Acei care ne cîntau anul trecut despre gropi bugetare, iar apoi că nu vom avea gaz și salarii, și de data aceasta vin doar cu mesaje pentru a panica și a crește artificial prețurile inclusiv la grîu, pîine și făină”, a spus Chicu.

Guvernul va discuta săptămîna aceasta despre măsurile care trebuie luate pentru combaterea consecințelor secetei dar și despre aprovizionarea cu apă a localităților din lunca Prutului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri