COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu: Moldova sărbătoreşte Ziua Drapelului de Stat

Chicu: Moldova sărbătoreşte Ziua Drapelului de Stat

Astăzi, 27 aprilie, Republica Moldova sărbătoreşte Ziua Drapelului de Stat. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ.

Cu această ocazie, premierul Ion Chicu a adresat un mesaj de felicitare, transmite unimedia.info.

„Țara avea și are nevoie de simboluri care o definesc și unesc societatea. Azi, cu toții, indiferent de etnie și preferință politică, ne identificăm cu Tricolorul. Întîlnim Tricolorul la intrarea în școli și universități, întreprinderi și instituții publice. Vedem Tricolorul la meciuri pe umerii suporterilor și înțelegem că nu sîntem singuri. Suntem mulți. Cu mîndrie urmărim cum se ridică Tricolorul atunci cînd ai noștri reușesc la competiții sportive sau la olimpiadele de științe. Cu Tricolorul retrăim, plîngem și ne bucurăm împreună. Cînd revenim acasă, în Moldova, primul lucru care-l vedem la hotarul țării este Tricolorul. Tricolorul și-a făcut misiunea. Ne-a oferit oportunitatea să ne unim și să devenim cu toții un popor. Acum e rîndul nostru să ne facem datoria. Să depășim disensiunile neimportante și să ne unim în jurul Tricolorului pentru a construi viitorul Republicii Moldova. Ne doresc nouă, celor uniți de Tricolor, cît mai multe motive să ne mîndrim cu Republica Moldova”, se arată în mesajul premierului, publicat pe site-ul oficial al Guvernului.


Drapelul de stat al Republicii Moldova este un simbol oficial major al suveranității şi independenței Republicii Moldova. Drapelul de Stat reprezintă o pînză dreptunghiulară, cu proporția dintre înălțimea și lungimea pînzei de 1:2, tripartită vertical egal, în culorile albastru, galben şi roşu, și avînd în mijlocul cîmpului galben imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova, a cărei lățime constituie 1/5 din lungimea drapelului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load