COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu, în vizită la Criuleni: "Nu vom plăti niciun ban pînă nu vor fi lucrări calitative"

Chicu, în vizită la Criuleni: "Nu vom plăti niciun ban pînă nu vor fi lucrări calitative"

Prim-ministrul Ion Chicu a efectuat o vizită inopinată în satul Boșcana, Criuleni, după ce a primit mai multe semnalări privind calitatea drumului Goian-Criuleni, aflat în reparație.

Traseul se află în reparație pe o lungime de 33 km și traversează 5 localități: Hrușova, Boșcana Coșernița, Onițcani, Slobozia-Dușca din Criuleni. 22 de km de drum deja a fost reparat. Valoarea lucrărilor constituie 16,5 milioane lei, alocate din Fondul Rutier.

Prim-ministrul a fost informat că pe acest sector se efectuează lucrări de reparație provizorie. Aceasta va prelungi durata de deservire a drumului cu cțiva ani, pînă la reparația capitală pentru care sînt necesare cca 200 milioane lei. Reparația provizorie presupune plombarea gropilor, așternerea unui covor asfaltic cu o înălțime de 4 cm și tratament bituminos, cu un termen de deservire pnă la 7 ani.


Conform tehnologiei, pînă la întărirea covorului asfaltic este necesar de respectat limita de viteză pnă la 30 km/h și o distanță între automobile de minim 70 cm. Neglijarea acestor reguli a și cauzat probleme șoferilor. În acest context, premierul a cerut să fie instalate mai multe indicatoare rutiere care ar atenționa conducătorii auto despre riscuri.

Ion Chicu a solicitat să fie excluse denivelările și defecțiunile formate pe alocuri. Lucrările de reparație urmează a fi încheiate pe 15 august 2020, iar antreprenorul este obligat să înlăture defecțiunile înregistrate. Termenul de garanție este de 1 an.

„Rog instituțiile de control să verifice minuțios calitatea lucrărilor. Ministerul Finanțelor nu va aloca banii, pînă cînd nu vom fi siguri că lucrările au fost realizate calitativ. Mai bine să fie reparate mai puține drumuri, dar mai calitativ. Rog, de asemenea, și autoritățile locale să semnaleze orice problemă înregistrată”, a spus premierul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load