COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chicu a comentat cererea Tiraspolului de a mări numărul de pacificatori ruși la Nistru

Chicu a comentat cererea Tiraspolului de a mări numărul de pacificatori ruși la Nistru

Tiraspolul propune Moscovei mărirea de zece ori a numărului de pacificatori ruși la Nistru, subiect despre care prim-ministrul Ion Chicu evită să vorbească.

Întrebat în cadrul conferinței de presă de astăzi dacă cunoaște despre solicitarea copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea regiunii separatiste de la Tiraspol, Oleg Beliakov, de a majora numărul de pacificatori ruși de pe Nistru de la 400 la 4200, premierul a spus că el nu discută astfel de subiecte, transmite NOI.md cu referire la cotidianul.md.

„De-a lungul anilor, Tiraspolul a făcut de mai multe declarații de acest gen. Cred că nu este serios să le discutăm”, a reacționat Ion Chicu.


„Au fost foarte multe declarații de acest gen din partea Tiraspolului și nu numai. Eu nici nu știu cine este Beliakov și pe cine îl citați. Noi nu discutăm subiectele respective. Nu este nicio necesitate de mărit contingentul”, a adăugat prim-ministrul.

„Considerăm necesar ca în perioada imediat următoare să revenim la dezbaterea acestei probleme, nu o dată propusă de delegaţia transnistreană, privind dimensiunea contingentului forţei de menţinere a păcii ruse, redusă în mod unilateral, fără o decizie a CUC, la începutul anilor 2000”, spune reprezentantul Tiraspolului la CUC.

În componența CUC intră delegațiile Republicii Moldova, Federației Ruse și a nerecunoscutului regim separatist de la Tiraspol. În calitate de observatori sînt Ucraina și Misiunea OSCE în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load