COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chiar dacă au fost revocați din funcții, membrii CSM activează în regim obișnuit

Chiar dacă au fost revocați din funcții, membrii CSM activează în regim obișnuit

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) activează în regim obișnuit, chiar dacă au fost revocați din funcții la Adunarea Generală a Judecătorilor, care a avut loc la finele săptămînii trecute.

Președintele CSM, Dorel Musteață, zice că deocamdată, la adresa instituției nu a ajuns nicio hotărîre.

„Sîntem la serviciu, Consiliul activează conform programului obișnuit. Așteptăm să ni se prezinte procesul verbal al Adunării, hotărîrea, și deja o să avem dreptul de contestare și o să decidem ce facem în continuare. La această oră nu a parvenit deocamdată la noi nici procesul verbal, nici hotărîrea”, a spus Dorel Musteață, contactat de TV8.md.

Vineri, 27 septembrie, în urma unei încheieri a Curții de Apel Chișinău, a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor. În cadrul ședinței li s-au retras mandatele membrilor CSM.


Decizia de convocare a Adunării Generale a Judecătorilor a provocat discuții aprinse în societate și a fost criticată inclusiv de exponenții guvernării de la Chișinău, care au spus că inițiativa are drept scop blocarea activității CSM-ului, în contextul demarării reformei din sistemul Judiciar.

Totul a pornit de la o cerere semnată inițial de un grup de 87 de judecători, nemulțumiți de activitatea CSM-ului, care au solicitat convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, pentru a pune la vot demisia membrilor CSM. Membrii CSM nu au recunoscut încheierea și au atacat-o în instanța superioară.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load