COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cetățenii Ucrainei aflați în Moldova se vor putea întoarce acasă pe 27 martie

Cetățenii Ucrainei aflați în Moldova se vor putea întoarce acasă pe 27 martie

Cetățenii ucraineni aflați în Moldova se vor putea întoarce acasă pe 27 martie cu o cursă specială de autobuz, care a fost organizată pentru ei de Ambasada Ucrainei în Moldova.

În special, autobuzul îi va duce de la Chișinău la Odessa. Plecarea este programată pentru 27 martie, ora 11-00, transmite Noi.md.

Potrivit Ambasadei Ucrainei în Moldova, această cursă este prevăzută doar pentru cetățenii Ucrainei, deoarece tuturor celorlalți intrarea în țară le este interzisă din 16 martie curent.


Călătoria va trebui achitată înainte de plecare. Înregistrarea pentru cursă poate fi realizată la Secția Consulară a Ambasadei la numărul de telefon +37322582284 sau la adresa de e-mail: consul_md@mfa.gov.ua.

Cetățenii sînt rugați să aibă grijă de protecția lor în timpul călătoriei, să aibă măști de protecție, mănuși, antiseptic - tot ceea ce va face drumul lor mai calm și va reduce șansele virusului.

Înainte de urcarea în autobuz, toți pasagerii vor fi verificați dacă nu au simptome de infecție coronavirală: temperatură, tuse, respirație îngreunată.

Pasagerii cu simptome evidente ale bolii și persoanele aflate în carantină nu vor fi admiși la călătorie pentru a nu expune riscului de infectare ceilalți pasageri.

În afară de controlul pașapoartelor și cel vamal, la frontieră cetățenilor le va fi măsurată temperatura și verificate alte simptome de coronavirus. De asemenea, ei vor trebui să lase o adresă la care vor putea fi găsiți în următoarele 14 zile.

Autoritățile ucrainene speră că cetățenii care se întorc în țară vor petrece următoarele 2 săptămîni în autoizolare. Cursa Chișinău-Odessa va fi întîmpinată de medici - în cazul în care vre-un pasager va prezenta semne de boală.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load